Ημέρα I - 4 Αυγούστου 2018

Ηράκλειο Κρήτης

Σκεφτείτε βαρύ, σκεφτείτε thrash, σκεφτείτε τεχνικό αλλά τελικά να μένει προοδευτικό και groove!...

Ξεκινώντας για τρίτη συνεχή χρονιά με τους πρωτοπόρους του τεχνικού ήχου CORONER.

Μαζί τους οι Έλληνες Acid Death. Και αν νομίζετε ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερα... κάνετε λάθος.

Και δεν σταματάμε εδώ, καθώς έχουμε μερικές εκπλήξεις για μια μέρα που θα σας μείνει αξέχαστη!

Η προπώληση ξεκίνησε με το εισιτήριο του διημέρου στα 44€ και το ημερήσιο εισιτήριο στα 24€

Πάρτε το δικό σας τώρα!!!
coroner 

Ανεξαρτήτως γούστου, το όνομα των Ελβετών Coroner εμπνέει σε όλους το ίδιο συναίσθημα: σεβασμό. Είναι μία από τις ελάχιστες μπάντες που χαίρουν εκτίμηση από μουσικούς, κοινό και τον τύπο εξίσου. Ο κιθαρίστας τους Tommy Vetterli, χαρακτηρίζεται ως επιεικώς... ιδιοφυής, ενώ ο κορυφαίος Martin Eric Ain των Celtic Frost τον χαρακτήριζε: “θεό της κιθάρας”. 

Οι δίσκοι τους No More Color και Mental Vortex αποτελούν τοτέμ του τεχνικού thrash και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τις επιδραστικότερες τεχνικές thrash κυκλοφορίες ανά τον κόσμο, μαζί με το αξεπέραστο Grin. Μιλάμε για ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1993 και μέχρι σήμερα η μέταλ κοινότητα δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ποια κατηγορία να το κατατάξει: thrash, prog, groove, avant-garde, industrial και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας. Όπως και να το ονομάσετε, το σίγουρο είναι ότι προέβλεψε και ταυτόχρονα καθόρισε το σύγχρονο μέταλ. Αν δεν μας πιστεύετε, ρωτήστε τους κάτωθι.

Το 2016 κυκλοφόρησε ένα DVD με τίτλο Rewind. Πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσετε και να δείτε τους Coroner να αποθεώνονται από μπάντες όπως οι Kreator, Opeth, Sodom, Celtic Frost κι από ένα σύνολο καλλιτεχνών τόσο ετερόκλητο όσο οι Chris von Rohr, Franz Treichler και Max Cavalera. Και αν όλα αυτά σας φαίνονται περασμένα μεγαλεία, καλό θα είναι να αναθεωρήσετε!

Η επανένωση τους, και η περιοδεία που την ακολούθησε το 2011- 2012, τους βρήκε να εμφανίζονται στα μεγαλύτερα μέταλ φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το Wacken στην Γερμανία και το Hellfest της Γαλλίας. Παράλληλα, οι φήμες για επερχόμενη κυκλοφορία εντός του 2018 οργιάζουν και αν υποψιαστούμε ότι μπορεί να ακούσουμε καινούργιο κομμάτι τον Αύγουστο στην Κρήτη................... αντίο κόσμε!

 aciddeath

Οι Acid Death είναι ένα από τα πιο εικονικά ελληνικά μέταλ συγκροτήματα. Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε και καλτ αλλά θα ήταν άδικο, καθώς το δεύτερο μισό της καριέρας τους, εν πολλοίς, είναι πιο εντυπωσιακό απ'το πρώτο. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 1989 και μέχρι το 2001 είχαν 4 επίσημες κυκλοφορίες που τους οδήγησαν στα πρόθυρα ενός συμβολαίου. Ο συντηρητισμός της ελληνικής – και όχι μόνο – κοινωνίας, όμως, είχε άλλα σχέδια...

Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια και οι Acid Death παρέμεναν ένα από τα πιο αξιοσέβαστα συγκροτήματα της σκηνής. Η πολυπόθητη επιστροφή τους το 2011 συνοδεύτηκε από την κυκλοφορία του Eidolon, την επανέκδοση του καταλόγου τους και μια ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Master.

Η τελευταία κυκλοφορία τους, Hall of Mirrors, έφτασε σε υψηλές θέσεις σε λίστες με τις καλύτερες κυκλοφορίες στο progressive death metal ανά τον κόσμο. Ίσως γι' αυτό συχνά θεωρούνται το κρυμμένο διαμάντι του death metal, ιδίως από το κοινό του εξωτερικού που τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτει την σκηνή της Ελλάδας. Ισορροπώντας ανάμεσα στην περίπλοκη τεχνική τους και την ακραία επιθετικότητα, κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε τους Acid Death!

(Μας ευχαριστείτε αργότερα...)