Ημέρα II - 5 Αυγούστου 2018

Ηράκλειο Κρήτης

Οι DIAMOND HEAD θέλουν να ξέρουν: are you evil?...

Είναι γεγονός ότι οι θρύλοι του NWOBHM έρχονται στην πόλη μας στις 5 Αυγούστου και είναι σίγουρο ότι το heavy metal τους θα κουνήσει το νησί!

Για να το σιγουρέψουμε έχουμε προκαλέσει και τους θρύλους του Ελληνικού heavy metal, Spitfire αλλά και πολλούς ακόμα…

Με τις κρύες μπύρες να ρέουν, το ελληνικό καλοκαίρι στην κορύφωση του, τους χαλαρούς ανθρώπους γύρω σας και το μέταλ να ακούγεται από τα ηχεία ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε πολύ πριν κλείσετε τα εισιτήρια επιστροφής σας ...

Για να σας απαλλάξουμε από άλλες πρακτικές σκέψεις, έχουμε την τιμή των ημερησίων εισιτηρίων στα 24€ - δεν σας κάνουμε πλάκα!

diamond head
 

Οι Βρετανοί Diamond Head αποτελούν ένα θρύλο της ροκ/ μέταλ μουσικής, όντας ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα του NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) -οι γνωστότεροι εκπρόσωποι του οποίου δεν είναι άλλοι από τους Iron Maiden. Έχουν αναρίθμητους οπαδούς ανά τον κόσμο και συχνά διαφημίζονται από μεγαθήρια του χώρου, όπως οι Metallica και οι Megadeth, ως βασική επιρροή τους.

Σε περίπτωση που δεν αναγνωρίζεται άμεσα το όνομα τους, μην ανησυχείτε! Το κομμάτι τους “Am I Evil?”, που έγινε ευρέως γνωστό μέσω της διασκευής των Metallica, θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια στο Heavy Metal. Αλλά ο θρύλος τους δεν σταματά εκεί...

Οι Diamond Head έχουν κυκλοφορήσει 8 στούντιο άλμπουμ: 2 έφτασαν σε υψηλότατες θέσεις στα βρετανικά chart, όλα έχουν λάβει εκπληκτικές κριτικές, τόσο από το κοινό όσο και τον τύπο, ενώ το αριστουργηματικό Lightning to the Nations θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δίσκους του NWOBHM.

Όπως και να έχει, ένα πράγμα είναι σίγουρο, με κομμάτια- ύμνους όπως τα The Prince, Sucking my Love, In the Heat of the Night and Borrowed Time οι Diamond Head επιστρέφουν στην Ελλάδα για να μας διδάξουν τι πάει να πει Heavy Metal!

 spitfire


Spitfire
ίσον ελληνικό heavy metal.

Όταν ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 1984, όλα έδειχναν ότι το μέλλον διαγράφονταν λαμπρό. Μέχρι το 1986 είχαν ήδη υπογράψει συμβόλαιο με μία παγκόσμια δισκογράφικη και μοιραζόντουσαν την σκηνή με μεγαθήρια του χώρου όπως οι Saxon... όταν, σε μία τραγική στιγμή, ο τραγουδιστής τους είχε ένα ατύχημα που τον οδήγησε σε κώμα και φάνηκε να σημαίνει την αρχή του τέλους της μπάντας.

Σταδιακά το συγκρότημα αποφασίζει να ανασυνταχθεί  και να συνεχίσει κι έτσι το 1990 τους βρίσκει να ηχογραφούν ένα ζωντανό δίσκο στο θρυλικό Ρόδον, αυτή τη φορά με άλλη δισκογραφική. Ενός κακού, όμως, μύρια έπονται. Στην περίπτωση των Spitfire αυτό είναι γεγονός αλλά και λεπτομέρεια ταυτόχρονα...

Φέτος λοιπόν, μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού Die Fighting album, οι Spitfire κυκλοφορούν τον νέο τους δίσκο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με την τωρινή, αξιοζήλευτη σύνθεση τους, την εμπειρία και την αντοχή στις αντιξόοτητες που επιδεικνύουν, είναι βέβαιο πως στην εμφάνιση τους τον Αύγουστο έρχονται να αποδείξουν ξανά ότι  “the enemies were many, but they vanished one by one.You've got not time to hide, cause you're invited now, to taste the fire!”